Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівників обласних лікарень ознайомили з новаціями програми медичних гарантій на 2022 рік

Під час зустрічі голови Львівської обласної ради Ірина Гримак, першого заступника голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник та директорки Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Мар’яни Возниці з керівниками обласних лікарень стало відомо про умови та завдання для успішного контрактування державних медичних послуг на 2022 рік.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Як повідомила Мар’яна Возниця, НСЗУ на разі працює над процесом контрактування на 2022 рік і вже через тиждень-два розпочне прийом заявок від медичних закладів.

«Фінансування нової програми медичних гарантій 2022 року у межах країни планується збільшити на 34 млрд грн. У новій програмі будуть підвищені тарифи різних пакетів, наприклад медична допомога при пологах зросте з 10 до 15 тис. грн, терапія з 25 до 35 тис. грн тощо.

Також у програмі медичних гарантій передбачено збільшення заробітної плати для медичних працівників (20 тис. грн – для лікарів, 13,5 тис. грн – медсестер).

З новацій програми – з 1 липня 2022 року медичний заклад не зможе укласти договір на стаціонар і первинну медичну допомогу одночасно. Це пов’язано з тим, що і надалі підтримується стратегія НСЗУ, в якій задекларовано, що первинна медична допомога – це пріоритетний напрямок, який має перебрати на себе до 80% всіх медичних послуг. Відтак заклади первинної допомоги мають бути потужними і децентралізованими», - розповіла Мар'яна Возниця.

Також у межах наради обговорили оптимізації маршрутів довезення пацієнтів з підозрою на ковід, інсультами та інфарктами.

В.о. директора комунального підприємства «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Андрієві Васькові доручили відповідно до протоколів скеровувати пацієнтів у найближчі високопрофільні лікарні, в яких є все необхідне обладнання для лікування і діагностики та надання якісної медичної допомоги і порятунку життя кожного мешканця нашої області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ