Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники Нацполіції та КМЄС дали старт тренінгам для детективів

Перша частина тренінгів розпочалася сьогодні, 21 травня, і триватиме до 1 червня. Основною метою таких навчань стане підготовка керівного складу територіальних управлінь для забезпечення ефективного функціонування підрозділів детективів.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв відзначив, що робота детективів повинна базуватися на основному тезисі – підвищення ефективності роботи та усунення бюрократичних перепон між кримінальною поліцією та слідством.

«Більша ефективність за менший час. Саме для цього ми і робимо такий експериментальний проект. Потім його результати ми представимо в парламенті для того, аби внести зміни до системи роботи кримінальної поліції у нашій державі», – повідомив глава відомства.

За словами Голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні  Кястутіса Ланчінскаса, формування інституту детективів в поліції України є дуже важливим кроком реформування правоохоронної системи всієї України.

«Проект об’єднання повноважень оперативних працівників і слідчих – один із кроків покращення ефективності роботи поліції. Ми вважаємо, що побудова інституту детективів в Україні допоможе отримати більше довіри від суспільства», – розповів глава Місії.

Відтак, на базі Національної академії внутрішніх справ 36 учасників тренінгу пройдуть 10 денний курс з поглиблення знань у сфері кримінального процесуального законодавства та ознайомляться з європейським досвідом боротьби зі злочинністю. Особливістю цього тренінгу є ознайомлення керівників з менеджментом роботи підрозділів детективів.

Нагадаємо, глава Нацполіції Сергій Князєв у червні 2017 року повідомив про впровадження пілотних проектів поліцейських детективів у восьми регіонах України.

Пізніше він повідомляв, що експеримент детективів на базі апарату Нацполіції спрацював на високому рівні.

Заступник Голови Нацполіції Віталій Невгад розповів, що наразі триває третій етап впровадження діяльності детективних підрозділів у поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ