Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Керівництво Львівської ОВА зустрілося з родинами зниклих безвісти бійців

Зустріч відбулася у форматі діалогу, де кожен міг висловитись та почути відповіді на свої запитання

Фото: Depositphotos

Керівник апарату Львівської ОВА зустрівся з рідними воїнів, які перебувають у полоні або зникли безвісти.

До зустрічі також долучилися представники структур, які працюють з родинами воїнів, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень зустрівся з рідними та близькими воїнів, які перебувають у полоні або ж зникли безвісти. 

На запитання близьких захисників також відповіли представник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС України та представники Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та безвісти зниклими.

Зустріч відбулася у форматі діалогу, де кожен міг висловитись та почути відповіді на свої запитання. 

«Раніше ми отримали звернення від вашої ініціативної групи щодо пошуку та повернення понад 60 осіб. Ці звернення відразу взяли в роботу та надіслали відповідні документи до Нацполіції, Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин та Координаційного штабу з питань зниклих безвісти. Також ми зверталися до Служби безпеки України, МВС та Червоного Хреста. Це було 28 березня. Відповідно зараз ми чекаємо на відповідь від зазначених органів», - поінформував Тарас Грень. 

Представник Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та безвісти зниклими Сергій Халецький зафіксував всі пропозиції щодо покращення роботи штабу. 

«Координаційний штаб працює у межах чинного законодавства. Ми сприяємо тому, аби ви отримали всю необхідну інформацію. До кожної ситуації намагаємось підійти індивідуально. Відслідковуємо інформацію щодо обмінів та активно залучаємо наші групи до вирішення питань. Ми розуміємо ваш біль та співпереживаємо. Я розумію, що ви б хотіли отримати інформацію у більшому обсязі, і ми працюємо над цим», – звернувся до присутніх представник Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Олег Єлісеєв.

Окремо обговорили питання, що стосуються юридичного супроводу родин воїнів, які перебувають у полоні або зникли безвісти та передбачених для них соціальних гарантій.

Представник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин МВС України Микола Самарчук обговорив з родинами питання проведення генетичних експертиз, а також пояснив алгоритм дій держустанов, які відповідають за пошук та повернення з полону, ідентифікацію тіл полеглих героїв. Він зазначив, що всі державні органи, залучені у цій сфері, роблять все можливе задля того, аби наші Герої повернулися додому. Також запропонував звернутися до нього у разі потреби Інформування: «Якщо ви маєте додаткові запитання, можете звернутися до мене за адресою: Львів, вул. Генерала Чупринки, 67, кабінет 23».

Тарас Грень також наголосив на необхідності оформлення звернень належним чином.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ