Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кіберполіція припинила роботу піратського відеосайту

Поліцейські припинили діяльність Інтернет-ресурсу, за допомогою якого здійснювалась незаконна трансляція та ретрансляція аудіовізуальних творів. За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження.

Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікацій Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинили роботу онлайн-кінотеатру «tovideo.net», який здійснював свою діяльність протягом останніх двох років.

За час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків в особливо великому розмірі.

Поліція за даним фактом розпочала кримінальне провадження за ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

За зверненням представників «Української антипіратської асоціації» поліцейські провели відповідну перевірку та встановили: Інтернет-ресурс без відповідних документів та дозволів правовласників, здійснював трансляцію та ретрансляцію аудіо та відео творів.

За місцем проживання системного адміністратора цього сайту працівники кіберполіції провели санкціонований обшук.

Крім того обшук проводився в офісному приміщенні дата-центру, де знаходилось серверне обладнання, що підтримувало роботу Інтернет-ресурсу.

За результатом, вилучено комп’ютерну техніку та серверне обладнання, які зараз направлені на експертизу. Після проведення результатів цієї експертизи буде вирішено питання щодо оголошення підозри, особам, що здійснювали адміністрування цього інтернет-ресурсу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ