Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Кількість COVID-ліжок у реанімаціях за тиждень зросла на пів тисячі, - Шмигаль

Упродовж минулого тижня зросла кількість госпіталізацій хворих на COVID-19 та зайнятих ліжкомісць у реанімаціях.

Про це розповів Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

За словами очільника уряду, за попередній тиждень порівняно з позаминулим збільшилася кількість госпіталізацій хворих на коронавірус – майже 21 тисяча проти 17 600.

Шмигаль поінформував, що на сьогодні зайнято 29 573 ліжка, тоді як загалом під COVID-19 виділено 70 157 ліжок, із яких 60 тисяч забезпечені киснем.

Також Прем'єр-міністр підкреслив, що зросла кількість зайнятих реанімаційних ліжок – з 1,5 тисячі до 2, тобто кількість важких випадків збільшується. «В Україні продовжує працювати адаптивний карантин. В областях зі значним поширенням коронавірусної хвороби запроваджений червоний рівень. Це Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська й Житомирська області. Майже 10 областей перебувають у помаранчевій зоні й близькі до червоного рівня», – сказав Прем’єр-міністр.

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я повідомили про стабілізацію ситуації на Прикарпатті. Очільник МОЗ Максим Степанов додав, що й надалі активно проводить перемовини щодо отримання Україною вакцин від COVID-19.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 8 березня, зафіксували 3 261 випадок COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ