Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість отримувачів субсидій буде штучно скорочено

Уряд крок за кроком продовжує практику зменшення обсягів субсидій. За 6 місяців 2018 року вже вичерпано 82,6% від усього бюджету, передбаченого на компенсації щодо субсидій за комунальні послуги. До кінця року грошей не вистачить.

Уряд продовжує практику зменшення субсидій та скорочення кількості отримувачів субсидій. Цього року Кабміном свідомо у бюджеті закладено коштів на субсидії менше, ніж потрібно.

Загальний річний бюджет на субсидії у 2018 році становить 71 млрд грн. Згідно з останніми даними Державної служби статистики України, за січень–травень 2018 року держава перерахувала постачальникам житлово-комунальних послуг у вигляді субсидій 47,62 млрд. грн. 

Уряд ще залишається винним за спожиті послуги на суму понад 11 млрд грн. Отже сумарно вже витрачено з бюджету майже 59 млрд грн і це тільки за 6 місяців цього року.

До кінця року залишається усього трохи більше 12 млрд грн або 17,4% від усього бюджету, що вже прогнозовано не вистачить на компенсацію витрат людей.

Окрім того, чиновники вирахували так званих підозрілих отримувачів субсидій у кількості 50 тис. осіб.

"Уряд й надалі хоче скорочувати кількість отримувачів субсидій, для чого він майже щомісяця вигадує нові правила їхнього надання. Ми закликаємо уряд негайно розглянути питання щодо збільшення фінансування субсидій у державному бюджеті, а також запровадити мораторій на перегляд будь-яких соціальних норм", - заявив голова Львівської обласної організації партії "Наш край" Мирослав Хом'як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ