Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість претендентів на посаду глави Нацполіції зменшилася до 9 осіб

Кількість претендентів на посаду голови Національної поліції України скоротилася до дев'яти осіб - один з кандидатів, адвокат Олексій Шевчук, зняв свою кандидатуру. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні була співбесіда. З самого початку я повідомив комісії, що через загострення ситуації на сході країни, наявність внутрішніх процесів: зростання злочинності, зневіру власне поліцейських в своїй роботі і реформі, поліцію має очолити людина з системи. Людина, яка матиме підтримку поліцейських на рівні 78%. Людина, яка зможе продовжити реформи повинна користуватися такою підтримкою і повагою", - написав Шевчук.

На його переконання, незалежні, зовнішні кандидати можуть бути заступниками.

"Тільки так може зараз працювати система управління. Незалежні кандидати не будуть сприйматися іноземцями серед поліцейських і це не на користь реформі та поліції", - зазначив Шевчук.

"Закликаю всіх зовнішніх кандидатів чинити аналогічно", - додав він.

Нагадаємо, попередній керівник Нацполіції Хатія Деканоідзе подала у відставку 14 листопада 2016 року. Після цього глава МВС Арсен Аваков доручив виконувати обов'язки керівника Національної поліції її першому заступнику Вадиму Трояну.

Аваков назвав відставку Деканоідзе плановою. За словами міністра, вона мала відпрацювати рік.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ