Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість заброньованих від мобілізації наблизилася до мільйона людей — Міноборони

Нині близько 930 000 військовозобовʼязаних українців заброньовані від мобілізації. Через тиждень ця кількість сягатиме вже мільйона.

Про це повідомив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час круглого столу «Законодавчі підходи до бронювання працівників підприємств» 19 серпня, передає Forbes.

Посадовець вважає, що нині мобілізація не забезпечує потреби війська, бо мобілізований — це «не боєць», він ним стане через 3-6 місяців. За його словами, «нормальна побудова захисту держави»: коли одні воюють, а інші — працюють на оборону.

Гаврилюк переконаний, що економіка має бути переведена на рейки війни, але нині в Україні «одиниці підприємств працюють у три зміни». Водночас підтримка від міжнародних партнерів не збільшуватиметься, вважає заступник міністра.

Як зазначив посадовець, росія не зменшує присутність на окупованих територіях України. На початок року угруповання рф нараховувало 440 тисяч окупантів на захоплених територіях, зараз — близько 600 тисяч, а до кінця року очікується зростання до 800 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ