Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кінологічні команди митників Польщі та України пройшли спецпідготовку

Департамент спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС продовжує співпрацю з митними адміністраціями зарубіжних країн у напрямку кінологічного забезпечення. Про це проінформували сьогодні, 7 листопада, у прес-центрі Державної фіскальної служби Erhf]yb.

З відкриттям у 2016 році на базі Департаменту СПКЗ ДФС Регіонального кінологічного навчального центру Всесвітньої митної організації (РКНЦ ВМО) розпочався новий відлік розвитку системи підготовки кінологічних команд на рівні міжнародних стандартів з урахуванням передового міжнародного досвіду. 

Нещодавно спеціальну підготовку з пошуку тютюнових виробів та наркотичних засобів у рамках діяльності РКНЦ ВМО на базі Департаменту СПКЗ ДФС проходили по дві кінологічні команди Республіки Польща та митниць ДФС України. 

Підготовка здійснювалася відповідно до європейських, сучасних методик дресирування службових собак з використанням клікера (спеціального пристрою, який видає клацання або клік). Під час здачі підсумкового контролю усі кінологічні команди показали високий рівень знань, умінь та навичок. Навчання завершилося випуском кінологічних команд. Участь у заході взяли виконуючий обов’язки заступника Голови Державної фіскальної служби України Віктор Кривіцький та в.о. директора Департаменту адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання ДФС Андрій Войцещук.

Віктор Кривіцький вручив інспекторам-кінологам відповідні сертифікати, побажав їм подальших успіхів у виконанні своїх службових обов’язків та додав: «Такі спільні навчання сприяють налагодженню та розвитку співпраці між кінологічними службами різних країн, обміну досвідом з ефективного використання службових собак під час здійснення митного контролю».

У свою чергу Ельвіра Адамчик-Шимкович, Національний координатор по роботі зі службовими собаками - офіцер Мазовецького митно-податкового управління, Регіональне бюро адміністрування доходів у м. Варшава, від імені Національної адміністрації доходів Республіки Польща подякувала за запрошення і можливість пройти підготовку кінологічних команд із Польщі. 

«Безумовно участь у теоретичних та практичних заняттях та в обміні досвідом збагатила наші попередні знання та навички в галузі тренування та використання кінологічних команд. Додатковою перевагою навчання було поєднання професіоналізму, виняткової доброти працівників навчального центру та майже домашньої атмосфери», – зазначила Ельвіра Адамчик-Шимкович. 

Учасники зустрічі також висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю Державної фіскальної служби України та Національної адміністрації доходів Республіки Польща в галузі підготовки кінологічних команд. Оскільки така співпраця, за словами Ельвіри Адамчик-Шимкович, спрямована не лише на підготовку кінологічних команд, але й, без сумніву, має великий вплив на підвищення ефективності боротьби з контрабандою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ