Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Клод Юнес – чемпіон України з фехтування на рапірах

У Львові триває чемпіонат України-2017 року з фехтування на рапірах. Упродовж трьох днів на фехтувальних доріжках палацу спорту «Динамо» буде розіграно чотири комплекти нагород – в особистій і командній першості серед жінок та чоловіків. Наразі визначилися переможці та призери в індивідуальних змаганнях.

Приємно відзначити, що в складі збірної Львівщини успішно виступають представники Львівського державного університету фізичної культури, на рахунку яких уже три медалі. Зокрема, в змаганнях чоловіків не було рівних випускнику нашого вишу, першому номеру національного рейтингу Клоду Юнесу, який зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. У «золотій» дуелі він з переконливим рахунком 15:8 взяв гору над призером європейської першості-2008 киянином Андрієм Погребняком.

Ще один представник ЛДУФК – Пилип Колесников – став бронзовим медалістом національного чемпіонату. У півфінальній сутичці він поступився Андрію Погребняку з різницею у п’ять уколів – 10:15. На жаль, не зумів цього разу здобути нагороду бронзовий призер чемпіонату світу-2013, аспірант ЛДУФК Ростислав Герцик, який у підсумковому протоколі посів сьомий рядок.

У чвертьфіналі турнірна доля звела його з одвічним партнером-суперником Клодом Юнесом. Ростислав і Клод не тільки є однолітками (обом – по 28 років), а й разом з перших кроків занять фехтуванням тренуються у Сергія Гаравського, нині старшого тренера збірної України по чоловічій рапірі. За свою спортивну кар’єру Герцик і Юнес провели між собою не один десяток очних дуелей, які завершувалися з перемінним успіхом. Цього ж разу переміг останній, причому виграв Клод дуже переконливо: рахунок 15:7 говорить сам за себе.

Не залишилися представники ЛДУФК без нагород і в жіночому турнірі. До числа призерів пробилася випускниця нашого вишу Олександра Сенюта. Треба відзначити, що медальний виступ 26-річної підопічної Вікторії Волкової став у значній мірі приємним сюрпризом. Так, досвіду й майстерності Олександрі не займати. Тут питання в іншому – менше, ніж півроку тому вона стала мамою. А відновити спортивну форму за такий короткий термін та ще й так вдало виступити на національному чемпіонаті – завдання не з простих. Але як бачимо, при бажанні, нічого неможливого немає. Як зізналася сама спортсменка, в значній мірі їй допомогли рідні стіни та позитивні емоції від народження дитини.

Олександра на шляху до подіуму перемагала усіх суперниць і лише у півфіналі не зуміла взяти гору над ветераном вітчизняного фехтування, учасницею чотирьох Олімпіад, бронзовою медалісткою Євро-2007 киянкою Ольгою Лелейко, якій 21-го липня виповниться 40 років. Та майстерність Ольги не в’яне, що вона довела й цього разу. У півфіналі Лелейко перемогла Сенюту з рахунком 15:8, а опісля виграла й «золоту» дуель у лідера національного рейтингу Анастасії Московської з Миколаєва – 15:12.

Додамо, що попереду командний турнір, де представники Львівського державного університету фізичної культури у складі збірної Львівщини також серед фаворитів.

Технічні результати

Фехтування. Чемпіонат України-2017

Львів. Палац спорту «Динамо»

Рапіра. Жінки. Особиста першість (48 учасниць)

Чвертьфінал

Анастасія Московська – Ольга Станкевич – 15:7

Олена Шипілова – Ольга Сопіт – 15:8

Христина Рапинець – Ольга Лелейко – 6:15

Аліна Рапинець – Олександра Сенюта – 10:15

Півфінал

Анастасія Московська – Олена Шипілова – 15:12

Ольга Лелейко – Олександра Сенюта – 15:8

Фінал

Анастасія Московська – Ольга Лелейко – 12:15

Підсумкова класифікація

1. Ольга Лелейко (Київ)

2. Анастасія Московська (Миколаїв)

3. Олена Шипілова (Львів)

3. Олександра Сенюта (Львів)

5. Ольга Станкевич (Київ)

6. Христина Рапинець (Ужгород)

7. Аліна Рапинець (Ужгород)

8. Ольга Сопіт (Київ)

Рапіра. Чоловіки. Особиста першість (55 учасників)

Чвертьфінал

Андрій Погребняк – Юрій Джус – 15:9

Дмитро Чучукало – Пилип Колесников – 11:15

Клод Юнес – Ростислав Герцик – 15:7

Володимир Колтиго – Максим Гаравський – 5:15

Півфінал

Пилип Колесников – Андрій Погребняк – 10:15

Клод Юнес – Максим Гаравський – 15:10

Фінал

Андрій Погребняк – Клод Юнес – 7:15

Підсумкова класифікація

1. Клод Юнес  (Львів)

2. Андрій Погребняк (Київ)

3. Пилип Колесников (Львів)

3. Максим Гаравський (Львів)

5. Володимир Колтиго (Київ)

6. Дмитро Чучукало (Київ)

7. Ростислав Герцик (Львів)

8. Юрій Джус (Львів)

ЛДУФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ