Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кличко не вказав у декларації зарубіжні будинки сім'ї

Кличко не вказав у декларації зарубіжні будинки сім'ї, - Українські новини.

Свої чималі статки нинішній столичний голова Віталій Кличко заробив ще за часів боксерської кар’єри. Спортивна гордість України Віталій Кличко у різні часи де тільки не мешкав: дані про його маєтки у Каліфорнії та Німеччині друкували іноземні ЗМІ, його дружина з дітьми і досі проживає за кордоном. Але в електронній декларації столичного мера Кличка ви не знайдете даних про закордонні маєтки чи апартаменти його родини – ані у власності, ані у користуванні, повідомляють "Схеми".

"Одну складову хочу зазначити. За кожну копійку, яку я заробив, я заплатив 56% податку. Тобто із кожного долара 56 центів. І продовжую платити. І мені нема чого приховувати", – так світова зірка боксу і мер Києва Віталій Кличко вперше відреагував на прохання програми "Схеми" поспілкуватися щодо відомостей, які він вніс до своєї електронної декларації.

Дружина, двоє синів та донька. Сім велосипедів, автівки, квартира, житловий будинок і земельна ділянка, значна сума позичених третім особам коштів – декларація мера не містить чогось надзвичайного: мощів, храмів чи подарунків від Миколая. Але у декларації мера Києва немає відомостей про майно, яким володіють чи користуються члени його родини за кордоном.

І дружина Наталія Єгорова і донька Віталія Кличка Ліза Вікторія на своїх сторінках у мережі Facebook вказують, що мешкають у Гамбурзі. А Ліза Вікторія зазначає, що відвідує місцеву школу – International School Hamburg. Причому те, що сім'я Кличка мешкає у Німеччині, – не таємниця.

Дружина Віталія Кличка Наталія Єгорова, у лютому цього року в інтерв'ю німецькому виданню Gala.de відверто розповідала, що вона з родиною живе в Гамбурзі, а сам мер – у Києві.

У 2013 році видання "Українська правда" повідомляло, що родина Віталія Кличка мешкає у Гамбурзі, в районі Оттмаршен, на вулиці Вестенд, 5.

"Запитайте у доньки. Донька у декларації вказана. І вона навіть не знає, яким майном вона користується. Я не слідкую за моєю дружиною, де вона знаходиться", – заявив Віталій Кличко.

Але у будь-якому випадку, зазначає виконавчий директор громадської організації "Трансперенсі Інтернешнл Україна" Ярослав Юрчишин, Віталій Кличко був зав'язаний вказати у декларації майно, яким користується його родина у Гамбурзі – є це вже згаданий будинок на Вестенд, 5 чи якесь інше майно, де вони проживають.

Район Бел-Ейр, Лос-Анджелес, Каліфорнія, США. Цей будинок за адресою 2055 Stradella RD Los Angeles тривалий час був головною домівкою для родини Кличків – починаючи з 2005 року і до початку активного політичного життя Віталія Кличка.

Про те, що Віталій Кличко є власником вілли, писали українські та закордонні медіа. Востаннє про це повідомляло німецьке видання Bild.de у квітні 2015 рок.

Однак в електронній декларації Кличка за 2015 рік цієї вілли немає.

Тож журналісти програми вирішили перевірити, чи не порушив Віталій Кличко Закону "Про запобігання корупції" і чи бува не приховав нерухомість, якою володіє чи принаймні користується він або його родина у Лос-Анджелесі.

Крім того, члени родини Кличка користуються будинком на Страделла Роад. Третього квітня 2016 року дружина Віталія Кличка Наталія Єгорова виклала у соцмережі фото з відпочинку у Лос-Анджелесі.

Але Віталій Кличко не вказав у декларації цю нерухомість ні як майно, яким володіє, ні як майно, яким користується він чи члени його родини.

До декларації мера Києва Віталія Кличка є низка запитань, на які так і не вдалося отримати відповідей. Чому у декларації немає інформації про нерухоме майно у Німеччині, яким користується його родина? Чому вілла у Лос-Анджелесі не вказана ні як власність, ні як майно, яким користуються члени сім'ї? Адже навряд чи б у когось виникли підозри щодо незаконності походження коштів на все це у світової зірки боксу із мільйонними гонорарами.

Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ