Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ключове за добу: на Львівщині надалі застосовані погодинні відключення електроенергії

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про головні події за минулу добу на Львівщині.

▪️ Мали одне сповіщення про повітряну тривогу – 17 листопада о 08:42. Загроза тривала понад дві години через небезпеку ударів крилатими ракетами з білорусі та курської області. У нашій області спокійно.

▪️ Сьогодні на території Львівської області запровадили графік погодинних відключень електроенергії – відповідно до розпорядження НЕК «Укренерго». Дізнатися свою групу та графік відключень можна за посиланням. Але через складну ситуацію в енергосистемі держави будьте готові до аварійних відключень. Підготуйте необхідні харчі та засоби, підзарядіть телефони й павербанки.

У Львівобленерго радять приєднатись до чат-ботів "Львівобленерго" у Viber і Telegram, аби отримувати повідомлення про відсутність електроенергії за Вашою адресою. 

▪️ Двома евакуаційними потягами на Львівщину прибула ще 61 людина.

▪️ Чотирма поїздами зі Львівщини у Перемишль вирушили 525 осіб.

▪️ На всіх переходах у Львівській області на виїзд за добу оформили 18 тисяч 438 людей. На в‘їзд – 15 тисяч 99 українців.

▪️ Поліція області опрацювала 1269 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів.

▪️ Учора під головуванням мого першого заступника Андрія Годика відбулась нарада щодо проходження найскладнішого для України опалювального сезону. Участь в нараді взяли голови об’єднаних територіальних громад, керівники районних військових адміністрацій області, представники дотичних структур. Ключове, про що говорили:

▫️ органи місцевого самоврядування станом на сьогодні укомплектували пункти обігріву недостатньо. Ці пункти мають виконувати одночасно декілька функцій – укриття, обігрів, доступ до інтернету, одержання першої домедичної допомоги. Це потрібно допрацювати.

▫️ керівники громад та районів мають невідкладно забезпечити паливно-мастильними матеріалами та генераторами об’єкти, які забезпечать роботу житлово-комунальної сфери в умовах обмеженого енергопостачання та пунктів обігріву.

▪️ Молодіжна рада при Львівській ОВА підписала меморандуми про співпрацю з двома вишами Львова – НУ «Львівська Політехніка» та Львівським торговельно-економічним університетом. Ця співпраця покликана допомагати студентам реалізовувати себе, набувати досвіду й практики, створювати нові напрями стажування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ