Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кнесет ухвалив закон про визначення Ізраїлю єврейською національною державою

Ізраїльський парламент (Кнесет) ухвалив конституційний закон про єврейський характер держави Ізраїль. Законом, зокрема, закріплюється за івритом статус єдиної державної мови. Про це повідомляє Haaretz.

Обговорення законопроекту тривало майже 12 годин. За рішення проголосували 62 депутати, 55 депутатів висловилися проти.

До ухвалення цього історичного рішення Кнесет йшов з 2011 року, коли Інститут сіоністської стратегії розробив перші пропозиції законопроекту.

Таким чином, закон закріплює декларативні норми про те, що Ізраїль є національною державою єврейського народу, де він здійснює своє природне, релігійне, культурне і історичне право на самовизначення. Також в законі зазначено, що «об'єднаний Єрусалим» є столицею Ізраїлю.

Нагадаємо, Ізраїль призупинив участь у Раді ООН з прав людини за кілька днів виходу США.

Нагадаємо, США 14 травня заблокували ухвалення заяви Ради безпеки ООН, в якому було запропоновано провести незалежне розслідування сутичок на кордоні Ізраїлю і сектора Газа, що сталися у день відкриття нового посольства США в Єрусалимі.

Білий дім покладає відповідальність за  насильство у Секторі Газа на угруповання «ХАМАС».

Під час акцій протесту на межі Сектору Гази та Ізраїлю внаслідок сутичок загинули 58 людей, та понад 2 700 — дістали поранення.

У грудні 2017 року Трамп одноосібно оголосив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і заявив про намір  перенести в це місто посольство США в Ізраїлі, яке досі розташовувалося у Тель-Авіві.

14 травня в Єрусалимі відкрили посольство США.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ