Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Книга Лесі Мельничук про Голодомор отримала міжнародну відзнаку

Книга австралійської дослідниці та авторки Лесі Мельничук отримала золоту медаль від міжнародної премії Independent Publisher Book Award 2018 (IPPY Awards).
Книга Лесі Мельничук про Голодомор отримала міжнародну відзнаку

Про це повідомив Український інститут Америки (Ukrainian Institute of America), - передає ЛітАкцент.

ʺВітаємо україно-австралійського автора Лесю Мельничук, кандидатку філологічних наук з отриманням золотої медалі від премії Independent Publisher Book Award 2018 за книгу ʺГолодомор: приглушені голоси голодних дітейʺ, — повідомляє установа.

Книга написана у співавторстві з Філіпом Вебстером, об’єднує 40 історій тих, хто пережив Голодомор 1932-33 років і потім а потім мав змогу емігрувати за кордон, до Австралії.

У передмові пані Мельничук підкреслює, що Голодомор в Україні 1932-33 років був геноцидом.

Премія Independent Publisher Book Award має на меті збільшити визнання незалежних авторів, які публікуються самостійно щороку.

Наразі триває збір підписів під петицією до німецького бундестаґу щодо офіційного визнання Голодомору актом геноциду українського народу. Підписати можна за посиланням до 27 травня. Для цього слід пройти коротку реєстрацію та підтвердити підпис через електронну пошту шляхом переходу за посиланням, яке автоматично генерується. Підписувати петицію можуть всі незалежно від громадянства та країни проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ