Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Коаліція диктуватиме умови щодо закону про Президента – Кость Бондаренко

„Олександр Мороз хоче провести кінцеве розмежування повноважень між Президентом і прем’єр-міністром України, наполягаючи на прийнятті Закону про Президента України”, -- повідомив „Гал-info” політолог Костя Бондаренко.
 За його словами, і Закон про Кабмін, і майбутній про Президента несуть лише шлюборозлучний характер.
„Ще до набуття чинності Конституційної реформи і голова держави, і голова уряду були єдиною гілкою влади у державі – виконавчою системою влади. А зараз лише іде процес поділу повноважень між цими двома структурами”, -- сказав Костянтин Бондаренко.
„В принципі, цей закон потрібен, хай би був, проте є багато нюансів, оскільки і Закон „Про Кабінет Міністрів України” і „Про Президента України” є шлюборозлучними у повноваженнях гілок влади”, -- зазначив Костянтин Бондаренко.
Політолог також переконаний, що „основною масою депутатів, які будуть голосувати за цей закон, будуть представники антикризової коаліції”. „Антикризова коаліція диктуватиме умови Президенту Віктору Ющенку, адже коаліція має більшість у парламенті і буде це використовувати”, -- переконаний Костя Бондаренко.
Нагадаємо, голова Верховної Ради Олександр Мороз сьогодні висловив переконання, що Закон «Про Президента України» не обмежує повноважень глави держави, а лише визначає механізми їх здійснення.  «Закон не обмежує чи розширює повноваження. Він визначає механізми здійснення цих повноважень. Тому, безперечно, вони повинні бути прийняті. Всі суб'єкти законодавчої ініціативи можуть готувати такий Закон. Інша справа -- що в ньому пишеться », - сказав Олександр Мороз.
За його словами, закон про Президента був прийнятий майже 15 років тому, а після прийняття Конституції були визначені цілі площини правовідносин, які регулюються в тому числі Президентом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ