Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КОД бореться з патріотичними силами, а не з владою, – «Наша Україна»

В «Нашій Україні» вважають, що Комітет опору диктатурі бореться сталінськими методами з патріотичними силами замість боротьби з чинною владою. Про це йдеться у Відкритому листі голови політвиконкому партії «Наша Україна» Сергія Бондарчука керівництву Комітету опору диктатурі, повідомляє УНІАН.

Бондарчук наголошує, що написати цього листа його спонукали повідомлення у ЗМІ, з яких він із подивом дізнався про виключення партії «Наша Україна» з лав Комітету опору диктатурі. Він також додав, що з КОДу було виключено партію («Наша Україна»), яка стала безпосереднім ініціатором його створення і одним із засновників.

«…ви, які вважаєте, що приватизували КОД і маєте право виступати від імені всієї опозиції, швиденько винесли вирок і тут же привели його у виконання – у найгірших традиціях сталінських судилищ: заочно, без врахування думки звинувачених і свідків», – зауважує Бондарчук у листі.

«Проте, як виявилося, шляхетна ідея протидії будь-яким проявам авторитаризму та диктатури була використана вами винятково для реалізації власних політичних амбіцій та створення такої собі монополії на опозиційність», – зазначає Бондарчук.

Крім того, Бондарчук звинуватив членів КОДу у «проведенні ганебного договірного матчу на майданчику Верховної Ради при ухваленні мовного закону».

15 червня Комітет опору диктатурі виключив зі свого складу партію Віктора Ющенка «Наша Україна». Як мовиться в повідомленні Комітету, КОД вчинив так у зв’язку з «систематичним порушенням» «Нашою Україною» попередніх рішень КОДу та за «систематичну співпрацю з режимом» Президента Віктора Януковича.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ