Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли виникає потреба у електромонтажі під ключ?

Монтаж проводки має бути виконаний якісно, ​​безпечно та надійно з використанням високоякісного обладнання та матеріалів, оскільки від цих важливих факторів залежать комфортні умови відпочинку чи роботи в будинку. Такі роботи має проводити професійний електрик у Львові, адже неправильно прокладена проводка може бути джерелом збитків.

Етапи електромонтажних робіт

  1. Складання проєкт.

У ньому відображається докладна інструкція з монтажу. Проект дозволяє зробити всі необхідні підрахунки залежно від кількості кімнат, кількості проживаючих людей, де будуть розташовані розетки, вимикачі, які побутові прилади встановлюватимуться і в яких місцях вони будуть знаходитись, яке навантаження здійснюватиметься на систему.

На етапі проєкту можна визначитися, яким способом прокладатиметься проводка: відкритим або прихованим.Відкритий тип використовується у дерев'яних будинках, прихований – у кам'яних. Наявність проєкту гарантує швидке розв'язання проблеми з електрикою, оскільки він містить повну схему - опис кожного елемента системи електропостачання, тим самим звільняючи дорогоцінний час на пошуки поломки.

  • Підготовка до роботи.

Здійснюється замовлення, купівля матеріалів, електрообладнання, які будуть використані під час монтажу згідно проєкту. На робоче місце привозять інструменти та обладнання. З проєкту проводиться попередній розрахунок вартості послуг, графік і терміни робіт.

  • Розмітка.

Потрібна для прихованого проведення всередині приміщення. На всій поверхні приміщень (стіни, стелі та підлоги) переноситься схема розміщення доріжок кабелів та проводів, місця встановлення розеток, монтажу світильників та іншого електроустаткування. Розмітка також дає можливість враховувати прокладання інших інженерних шляхів.

  • Механічні роботи.

Буріння або штроблення стін спеціальним електроінструментом здійснюється для того, щоб прокласти провід та ввести кабель живлення до приміщення.Можна використовувати інші інструменти, наприклад зубило, але це займе набагато більше часу, ніж штроблення. Штроба – це борозна в цеглині ​​чи бетоні, в яку укладають кабель проводки чи труби. Ці борозни відрізняються розміром та глибиною.Також готуються місця для розеток, вимикачів, спеціальних розподільчих коробок і шаф. Здійснюється монтаж заземлення. Залежно від вибраного типу укладання кабелю можуть також встановлюватися зовнішні кабельні канали.

  • Укладання кабелів та види електропроводки.

Внутрішня електропроводка - це кабель і дроти проходять усередині приміщення. Вона може бути прихованою та відкритою. Коли монтаж кабелю проходить у борознах під шаром штукатурки – це прихований вид проводки. Такий тип монтажу є безпечним в експлуатації.

Також цей спосіб можна використовувати в дерев'яному будинку, але кожен кабель рекомендується ізолювати за допомогою металевих труб, які надійно захищають дроти від короткого замикання. Єдиний недолік прихованого типу проводки - те, що дістатися до кабелів буде важко, оскільки вони вмонтовані в підлогу та стіни.

Відкрита проводка – це коли кабель прокладений по поверхні стін та стель. Щоб проводів за такого методу було видно, їх можна візуально приховати скобами чи ізоляційними роликами, які кріпляться на стіну і притримують їх. Великим плюсом у відкритому вигляді є те, що при несправності легко можна отримати доступ до проводів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ