Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Команда Львівського театру ляльок зіграла 11 вистав у Німеччині

З 15 до 24 вересня команда Львівського театру ляльок побувала у чотирьох містах Німеччини та Польщі (Хемніці, Цвікау, Бауцин, Ополе) і зіграла 11 вистав.

Як повідомляють в ЛОДА, вистава майстер-клас «По той бік ширми», «Садок вишневий» за поезією Тараса Шевченка, вистава-гра «Сонячне небо» та тіньова фольк-містерія «Коло».

Як повідомили у Львівському театрі ляльок, загальна кількість глядачів, що прийшли на покази вистав – близько 500 осіб.

«Чотири вистави, чотири незабутні подорожі поза часом і простором, гра акторів, рухи, танці, костюми, реквізит і мова… в якій купається любов до України … Всі ці люди, від акторів до організаторів, пронизані любовʼю до української землі та готові сіяти свою любов у світі пронизливо, красиво, чуттєво, глибоко. Це було якесь чарівне дійство, коли відбувалася підготовка до вистав. Кожен знав свою роботу, кожен відчував свою відповідальність, кожен викладався на максимум. Таке відчуття, що весь театр – це суцільна залаштункова гра і ми мали можливість стати її учасниками», – діляться актори з німецького театру Komplex.

Для деяких глядачів зустрічі з акторами були і  приводом поспілкуватися і розказати свою історію. На показі вистави «Коло» у Хемніці був військовий Василь, який пережив 50 операцій та втратив ногу. Але зараз він допомагає на 3D-принтері друкувати деталі для дронів.

На виставі «Садок вишневий» в Ополе багато глядачів не змогли стримати сліз, а після вистави дякували, що актори привезли українські вистави і так дали їм можливість пережити ці емоції.

Також під час вистав вдалося зібрати приблизно 1000€, які передадуть на потреби для українських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ