Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Командувач Об'єднаних сил зустрівся з делегацією спостерігачів ОБСЄ

Сьогодні, 21 лютого, у місті Краматорськ, на базі Об'єднаного центру цивільно-військового співробітництва, відбулась робоча зустріч Командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з делегацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на чолі з заступником Голови Місії паном Марком Етерінгтоном, йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

В ході зустрічі сторони обговорили ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Командувач Об'єднаних сил розповів іноземним спостерігачам про порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, обстріли населених пунктів, створення перешкод патрулям ОБСЄ з боку представників збройних формувань РФ, показники фіксації порушень розміщення озброєння та засобів вогневого ураження поза межами місць зберігання та ліній відведення тощо.

Зокрема, генерал-лейтенант Сергій Наєв згадав про 7 випадків пошкодження внаслідок обстрілів з боку ЗФ РФ житлових будинків, підкріпив свою розповідь фактами фото- та відеофіксації.

Особливу увагу Командувач приділив питанню обстрілів, які мали місце 18-19 лютого, коли по позиціях Об'єднаних сил було випущено 445 снарядів, що складає 51% від загальної кількості боєприпасів, застосованих російсько-окупаційними військами від початку року. Генерал-лейтенант Сергій Наєв підкреслив, що обстріли позицій Об'єднаних сил велися з району, обмеженому населеними пунктами Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ та Саханка, куди, в порушення Мінських домовленостей, представники російсько-окупаційних військ не допускають патрулі СММ ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ