Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Російська сторона ігнорує принципи і норми міжнародного права, - МЗС

Коментар Речниці МЗС України щодо намагань Росії привласнити об’єкти української культурної спадщини

 

Рішення російського керівництва включити пам’ятки і території Національного заповідника «Херсонес Таврійський» до єдиного реєстру об’єктів культурної спадщини народів Російської Федерації є ще одним свідченням ігнорування російською стороною принципів і норм міжнародного права.

У контексті тимчасової окупації Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь це рішення російської сторони не може сприйматися інакше, як спроба привласнити культурну спадщину України. Нагадаємо, що у червні 2013 року ЮНЕСКО включила український об’єкт «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора (м. Севастополь, АР Крим)» до Списку всесвітньої спадщини. Він знаходиться під захистом цієї міжнародної організації.

Спроба російських загарбників видати український об’єкт культурної спадщини, що має світове значення, за свій власний - для усього цивілізованого світу нічого не змінює: «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора» залишатиметься українським внеском у скарбницю світової спадщини ЮНЕСКО. Водночас, безвідповідальні дії російської окупаційної влади ставлять під загрозу існування «Херсонесу» як цілісного історико-архітектурного комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ