Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія Мінкульту обстежила ще одне приміщення в Києво-Печерській лаврі

Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
Фото: МКіП
1/5
Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна продовжує обстежувати приміщення на території Києво-Печерської лаври.

Сьогодні, 21 квітня, відбувся огляд пам’ятки архітектури національного значення – Братського корпусу на Ближніх печерах (корпус № 44), повідомляє пресслужба МКіП. 

Зазначається, що двері корпусу виявились зачиненими, тому у присутності в.о. гендиректора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» та його заступника технічні працівники заповідника (за допомогою відповідних засобів) забезпечили доступ Комісії до вказаних приміщень.

За результатами огляду корпусу Комісія виявила «ознаки порушення протипожежної безпеки та умов охоронного договору від 14.06.1995 року № 43 пам’ятки: «не допускати використання пам’ятки для господарських потреб, утримувати будівлю пам’ятки й все пов’язане з ним майно в належному санітарному протипожежному і технічному стані…».

«У внутрішніх приміщеннях встановлено нагромадження меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, товарів для продажу (церковна утварь, свічки, календарі, буклети), одягу та взуття, швейне обладнання», – підкреслили у міністерстві.

Ознак вжиття орендарем (представниками Монастиря) протипожежних заходів не зафіксовано.

Після завершення огляду корпус № 44 було закрито та опечатано працівниками Заповідника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ