Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія підтримала ініціативу реставрації церкви у с. Клекотів на Бродівщині

У четвер, 9 грудня, комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму розглянула звернення Бродівської територіальної громади щодо виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації, проведення протиаварійних і реставраційних робіт дерев’яної церкви Святого Івана Богослова у с. Клекотів.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Цей храм є пам’яткою архітектури місцевого значення. Як наголосила заступниця голови комісії Соломія Риботицька, депутати ще раз переконалися, що в кожній територіальній громаді потрібний фахівець у галузі культурної спадщини та туризму.

"Наприклад, Бродівська громада має багато об'єктів культурної спадщини, а не має відповідальних фахівців, щоб зайнялися документацією, організацією робіт та промоцією спадщини.

У результаті – домовилися з представниками департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА про консультації для представників громади, про підтримку в оновленні документації для реставрації храму", - розповіла Соломія Риботицька. 

У контексті розгляду цього питання голова комісії Іван Щурко наголосив, що потрібно збільшувати фінансування програми «Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області», адже інфляційні процеси по факту щороку зменшують фінансування цієї програми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ