Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія погодила проєкт нової Програми розвитку лісгоспу Львівщини

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації у середу, 15 грудня, підтримала проєкт Програми розвитку лісового господарства Львівської області на 2022 - 2026 роки і скерувала його на розгляд Львівської обласної ради.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

За час дії Програми планується створити нових лісів на площі 549 га, відновити ліси на площі 9,9 тис. га, провести рубки формування і оздоровлення лісів на площі 55,9 тис. га, заготовити 2,3 млн куб. м деревини для народного господарства, збудувати 20 тис. км протипожежних розривів, провести лісозахисні заходи на площі 2,5 млн га, здійснювати безперервне лісовпорядкування на площі 2,5 млн га, збудувати 370 лісових доріг.

За словами очільника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки, кошти, отримані з обласного бюджету в межах Програми, будуть скеровані на вирощення садивного матеріалу із закритою кореневою системою і з подальшим його використанням для створення лісових культур і нових лісів.

"Завдяки цьому Львівщина увесь вегетаційний період має можливість ефективно відновлювати ліс.

Важливо також, що один із розділів програми присвячений протипожежному захисту лісів, який передбачає, зокрема, придбання спецтехніки та інженерні заходи захисту лісового фонду.

Загалом же ідеологічна частина Програми розвитку лісового господарства Львівської області базується на сучасних світових підходах до розвитку лісового господарства", - наголосив Анатолій Дейнека.

Проєкт Програми напрацьовано Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства із залученням всіх лісокористувачів області.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок обласного бюджету, місцевих бюджетів, державного бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Попередня Обласна цільова програма розвитку лісового господарства Львівської області на 2017-2021 роки завершує свою дію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ