Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Компромісний варіант закону про Кабмін розглядатиметься у Верховній Раді – Любомир Скочиляс

«З юридичної точки зору Президент Віктор Ющенко має право накладати повторне вето на Закон «Про Кабінет Міністрів України» – повідомив у коментарі «Гал-info» політолог ЦПП ЛНУ Любомир Скочиляс.
            На думку політолога, даний закон справді суттєво обмежує повноваження голови держави і відповідно передає їх прем’єр-міністру України, тому Віктору Ющенку не залишається іншого виходу, як повторне накладання вето.
            «У кінцевому підсумку вважаю, що даний закон буде допрацьованим і повторно розглядатиметься у Верховній Раді. Можливість підписання цього закону головою парламенту Олесандром Морозом внесло б ще більші непорозуміння між ним, Президентом, і прем’єр-міністром, тому Олександр Мороз і не хоче підписувати його, хоча має на це юридичні повноваження, а просить зробити це лідера української держави. Власне, з цього питання і проводилось вчора позачергове засідання Ради Національної безпеки і оборони, на якому усі сторони намагались знайти певне порозуміння. Переконаний, що повторний варіант закону, який буде розглядатись у стінах Верховної Ради, не буде повністю влаштовувати ні Віктора Ющенка як главу держави, ні прем’єра Віктора Януковича. Проте справді даний закон потрібен і буде знайдено його компромісний варіант», – зазначив Любомир Скочиляс.
            Нагадаємо, сьогодні голова ВРУ Олександр Мороз надіслав листа Віктору Ющенку з проханням підписати Закон «Про Кабінет Міністрів України», як такий, що прийнятий у   повній відповідності з конституційною процедурою". Вчора Президент Віктор Ющенко наклав повторне вето на цей закон, оскільки його текст не відповідає прийнятому тексту закону парламентом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ