Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Комп’ютерна гра, яку створив школяр з Волині, отримала золоту медаль на міжнародній виставці

У грі Cossack Steppes висвітлюється культура, побут та історичні події козацької доби
фото з сайту Суспільне

Одинадцятикласник Тарас Гембік з міста Камінь-Каширський на Волині придумав комп'ютерну гру Cossack Steppes ("Козацькі степи"). Юнак представив винахід на міжнародній виставці INOVA в Хорватії — і виборов золоту медаль.

Про це у фейсбуці повідомила Волинська обласна Мала академія наук.

У грі Cossack Steppes висвітлюється культура, побут та історичні події козацької доби. За задумом Тараса Гембіка, гра дозволяє пережити певну історичну подію та взяти участь у битві від першої особи.

Перший епізод — навчальний. У ньому гравець або гравчиня знайомиться зі світом гри від імені хлопця, який втік із кріпацтва. Кілька наступних вони вчиться битися на шаблях, стріляти з лука чи рушниці. Після цього можна грати за історичних персоналій — наприклад, від імені Богдана Хмельницького.

Крім того, Cossack Steppes розповідає про культуру, звичаї, господарство, стиль життя та навіть харчування українських козаків. У першому епізоді гравцям доводиться приготувати борщ для всього поселення.

"Грати буде цікаво всім, хто хоче більше дізнатися про історію та культуру козацтва. Зокрема, моя розробка буде корисною школярам у підготовці до уроків та іспитів з історії", — каже Тарас Гембік.

Тарас Гембік поділився, що ідея гри з'явилася в нього напередодні повномасштабного вторгнення — 16 лютого, у День єдності. У школяра був піднесений настрій, тож він вирішив "створити щось, аби продемонструвати всьому світові історію України". Хлопець знається на програмуванні, тож обрав формат комп'ютерної гри. А козацьку тематику вибрав, бо вважає козаків "рольовими моделями для сучасних українців".

"Я поставив собі дуже високу планку: прагну, аби гра була з крутою графікою та технічною базою", — поділився творець гри.

Наразі розроблення Cossack Steppes ще триває. Тарас планує розширювати команду та шукає спонсорів.

INOVA — це один із найдавніших наукових заходів, який організовують з 1971 року. Щорічно на виставці юні науковці зі всього світу презентують проєкти в секціях будівництва, електроніки, медицини, довкілля, безпеки, спорту, соціальних інновацій тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ