Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Кому платять найвищі зарплати в Україні

Трійка професійних сфер, в яких платять найвищі зарплати, незмінна – ІТ-сфера, керівники та консалтинг.

Для цих спеціалістів у серпні з’явилося більше вакансій із високими окладами, тож середні зарплати у сферах теж підвищилися.

Експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua підготував огляд середніх заробітних плат у різних професіях наприкінці літа.

Спеціалістам зі сфери інформаційних технологій наприкінці літа у відкритих вакансіях в середньому пропонують зарплату 92 800 грн. Порівнюючи з попереднім місяцем ця сума збільшилася на 22% (у липні середня зарплата у ІТ-сфері становила 76 000 грн). Керівникам та директорам пропонують у середньому 81 300 грн, що більш ніж наполовину більше, аніж у липні. Відчутно збільшилися зарплати, які пропонують у відкритих вакансіях у серпні в сфері консультування. У липні медіанна зарплата, яку пропонували новим співробітникам консалтингу, становила 32 300 грн, у серпні показник середньої зарплати складає 58 300 грн.

Окрім вищеназваних «дорогих» сфер, до десятки найбільш високооплачуваних співробітників потрапили бухгалтери та спеціалісти з управлінського обліку та фінансів підприємства. У серпні у відкритих вакансіях у цій сфері пропонують в середньому зарплату у розмірі 27 300 грн. Варто зазначити, що бухгалтери та спеціалісти з управлінського обліку за останні три місяці стали більш затребуваними. Позитивні зміни відбилися й на зарплатах. Для порівняння, у квітні, коли спостерігалося падіння зарплат майже у всіх професійних сферах, бухгалтерам пропонували в середньому 17 500 грн. З травня рівень середньої зарплати для цих спеціалістів став більшим за 20 тис гривень та кожного місяця поступово підвищується.

Більше 20 тис гривень в середньому пропонують в серпні також у сфері будівництва та нерухомості (27 300 грн), у сфері маркетинг, реклама та PR (26 500 грн), у сфері закупівель (26 400 грн). 

Від початку війни юристи були серед тих спеціалістів, які найбільше постраждали від кризи. Кількість нових вакансій була критично низькою. Наприкінці літа почали додаватися нові пропозиції роботи для цих фахівців, підвищилася й середня заробітна плата  у відкритих вакансіях. У серпні вона складає 25 000 грн, що майже стільки, як перед війною (у січні середня зарплата у вакансіях для юристів була 25 600 грн). 

Трохи більше 20 тис гривень в середньому пропонують спеціалістам медіа-сфери та освітянам, рівень середньої заробітної плати у відкритих вакансіях для них складає 20 900 грн та 20 700 грн відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ