Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комунальні служби Львова працюватимуть цілий день

Сьогодні, 18 березня, у зв’язку з погіршенням погодних умов, комунальні служби міста працюватимуть цілий день. До роботи залучена вся техніка. Також оголошено робочий день для двірників. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз піскосумішшю максимально посипають всі вулиці, орієнтовно через  1-2 години випускаємо підмітальні машини. Сьогодні будемо працювати в такому режимі цілий день, посипати і підмітати. Всі двірники мають бути на роботі цілий день. Я здійснюю об’їзд всіх районів. Також голови районів будуть об‘їжджати  райони і координувати роботу на місцях», - розповіла Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Нагадаємо, станом на 07.00 год ранку в місті працювало 33 одиниці снігоприбиральної техніки, ще 55 машин було на чергуванні. Для посипання доріг та хідників використали 164 м куб піскосуміші. Загалом до роботи було залучено: 25 піскорозкидувачів та 5 навантажувачів, 3 трактори,.

Вчора протягом дня до роботи було залучено 28 одиниць техніки, на чергуванні було ще 65 одиниць техніки.

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології впродовж 18 – 19 березня у Львові та області очікується різка зміна погоди. Так, 18 березня – сильні опади (мокрий сніг з переходом в сніг). Вітер північно-східний 9 – 14 м/с, пориви 15 – 22 м/с, хуртовини. Подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця, снігові замети. Приріст снігового покриву 20 – 35 см. 19 березня – поступове припинення опадів. Водночас прогнозують зниження температури повітря: 18 березня вночі 11 – 16°С морозу, вдень 6 – 11°С морозу; 19 березня вночі 13 – 18°С морозу, вдень 2 – 7°С морозу.

Через прогнозоване погіршення погодних умов 16 березня в мерії відбулось засідання оперативного штабу щодо роботи комунальних служб міста.

Враховуючи погіршення погодних умов та несприятливі прогнози на найближчі дні, в місті оголошено режим чергування для комунальних служб, до роботи залучать всю наявну снігоочисну техніку. Також вихідні оголошено робочими днями для двірників та працівників ШРП міста.

«Піднята вся наявна в місті техніка. На нічне чергування виведені керівники відповідних управлінь міської ради. Зранку також буде чергування. Субота та неділя оголошені робочими днями для двірників, працівників ШРП та ремонтних бригад усіх комунальних підприємств міста. Також ЛКП «Львівелектротранс» розчищатиме трамвайні колії і вживатиме усіх необхідних заходів щодо підтримання колії в робочому стані», - розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

До виконання робіт з прибирання вулично-дорожньої мережі міста сплановане використання 120 одиниць комунальної спеціальної техніки та техніки інших підприємств – 21 одиниця.

Для утримання вулично-дорожньої мережі міста щоденно робітники саночистки ЛКП ШРП районів, що прибирають вулично-дорожню мережу міста – 214 осіб, додатково залучаються дорожні робітники – 112 осіб. Двірники ЛКП, що прибирають прибудинкову територію, – 1737 осіб, двірники ЛКП, що прибирають внутріквартальні проїзди, – 327 осіб. Загальна кількість осіб, що залучається до прибирання – 2390.

В наявності є 6 003 куб. м піско-соляної суміші.

Як повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури, встановлено чергування на підприємствах і службах відповідальних осіб, поклавши на них обов’язки оперативного вирішення всіх питань безперебійного обслуговування мешканців міста комунальними послугами і ліквідації ймовірних аварійних та надзвичайних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ