Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конфлікт інтересів: прецедент на сесії Дрогобицької міськради

У четвер, 10 серпня, у міській раді відбулося чергове засідання сесії міської ради, на якому трапився прецедент - учасники голосування масово заявили про конфлікт інтересів.
Фото: Дрогобицька міська рада

На початку сесії міський голова наголосив депутатам, щоб були пильні і завчасно повідомляли про конфлікт інтересів. Така заява очільника міста пов’язана з тим, що у законодавстві чітко не прописані ознаки, які можна розцінювати у діях посадовців чи депутатів як конфлікт інтересів.

Тож під час поіменного голосування за допомогою електронної системи «Голос», яка має функцію повідомлення про конфлікт інтересів, – депутати та міський голова, масово повідомляли про конфлікт інтересів. У деяких питаннях для того аби з’ясувати чи розглядатиметься голосування як конфлікт, зверталися за роз’ясненням до уповноваженої з питань запобігання корупції.

Такі дії зумовлені тим, що серед депутатів міської ради є посадовці, заступники міського голови, керівники комунальних підприємств. Наразі законом не заборонено поєднувати депутатську діяльність та обіймати посаду в органах місцевого самоврядування чи комунальних підприємствах. Втім, рішення за які доводиться голосувати депутатам і міському голові, часто мають пряме відношення до їхньої професійної діяльності та очолюваних ними підрозділів чи підприємств.

Тому, щоб уникнути неприємностей, депутати і міський голова під час процедури голосування змушені інформувати про ймовірний конфлікт інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ