Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конгрес США схвалив законопроєкт про визнання одностатевих шлюбів

Палата представників Конгресу США 8 грудня ухвалила законопроєкт, який запроваджує визнання одностатевих шлюбів.

Він зобовʼязує будь-який штат США визнавати одностатеві шлюби, укладені в інших штатах, навіть якщо сам штат таких союзів не визнає, пише Суспільне. Крім того, не можна буде відкидати шлюби з інших штатів з расових чи етнічних причин. За документ "Про повагу шлюбу" проголосували 258 конгресменів, проти були 169, передає The New York Times.

Видання зазначає, що спікерка Ненсі Пелосі "тріумфально оголосила підрахунок голосів", кілька разів стукаючи молотком, а члени Палати аплодували.

"Сьогодні ми відстоюємо цінності, які дорогі переважній більшості американців: віру в гідність, красу та іскру божественності — в кожній людині, незмінну повагу до любові, настільки сильної, що вона об’єднує двох людей", — сказала Пелосі, виступаючи перед голосуванням у Палаті представників.

Законопроєкт має бути підписаний президентом. Документ уже пройшов через Сенат, за це проголосував 61 сенатор, проти – 36. У 2015 році Верховний суд США вже зобовʼязував штати визнавати одностатеві союзи.

Президент США Байден назвав дії Конгресу "вирішальним кроком для забезпечення того, щоб американці мали право одружуватися з людиною, яку вони люблять".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ