Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Контактна група у Мінську не змогла домовитися про обмін полоненими

У Мінську (Білорусь) закінчена сьогоднішня робота тристоронньої контактної групи,учасники не змогли домовитися про обмін полоненими. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Як повідомляється, представники окремих районів Донецької та Луганської областей не виконують рекомендації тристоронньої контактної групи ні про додержання режиму тиші, ні про обмін незаконно утримуваними особами. Представники окремих районів Донецької та Луганської областей в останній момент висунули абсолютно неприйнятні умови такого обміну. Таким чином, десятки людей, які багато місяців не бачили свої сім'ї, знову позбавлені можливості повернутися до своїх рідних.

"На жаль, рекомендації тристоронньої контактної групи - підкреслюю: рекомендації, оскільки ми не є органом, чиї рішення є обов'язковими для виконання - не виконуються. Без припинення вогню та додержання режиму тиші, без повноцінного відведення важких озброєнь і підтвердження цього відводу СММ ОБСЄ, без відновлення нашого контролю за українсько-російським кордоном неможливо говорити ні про вибори, ні про зміни до Конституції України, не кажучи вже про вирішення гуманітарних, економічних проблем і питань розмінування", - підкреслив представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма.

Як повідомляється, він також додав, що без виконання цих основних умов забезпечення безпеки неможливо пройти відповідні процедури законодавчих змін у Верховній Раді.

"Україна - демократична держава. У нас немає кишенькового парламенту, який би приймав рішення за вказівкою зверху", - зазначив Кучма.

Крім того, повідомляється, що Україна стурбована фактами нападу на представників СММ ОБСЄ, які мали місце минулого тижня на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Наголошується, що це говорить про погіршення умов безпечної роботи працівників моніторингової місії в окремих районах Донецької та Луганської областей.

В Минске окончена сегодняшняя работа Трехсторонней контактной группы.Представители отдельных районов Донецкой и Луганс...

Опубликовано Даркой Олифер 20 января 2016 г.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ