Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Контрнаступ ЗСУ змусить путіна благати про мир, - США

США будуть продовжувати надавати максимальну підтримку Україні зараз, щоб вона могла досягти успіху на полі бою
фото з сайту LB

Успіх під час контрнаступу ЗСУ посилить позиції України на переговорному треку і може примусити путіна до миру.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє РБК-Україна.

"Успіх України в контрнаступі зробив би дві речі. Це зміцнило б її позицію за будь-яким столом переговорів, що з’явиться, і це також може призвести до того, що Путін нарешті зосередиться на переговорах про припинення війни, яку він розпочав. І в цьому сенсі це може наблизити мир, а не віддалити його", - сказав він.

З огляду на це США будуть продовжувати надавати максимальну підтримку Україні зараз, щоб вона могла досягти успіху на полі бою.

До того ж, підтримка спрямована на те, щоб Україна з часом могла створити потужний засіб стримування та оборонний потенціал для своєї армії, щоб у майбутньому, якщо Росія спробує здійснити нову агресію, вона мала шанс стримати її та, якщо необхідно, ефективно захиститися від неї.

Блінкен зауважив, що саме військова сила та економічна й демократична сили - це найважливіші речі, які потрібні Україні, щоб досягти успіху не лише для того, щоб вижити, але й для того, щоб розвиватися далі.

"І це також надсилає дуже сильний сигнал президенту Путіну, що, оскільки він вірить, що він переживе Україну, що він переживе наші країни, він помиляється; і що ми віддані Україні не лише зараз, але й у довгостроковій перспективі", - підкреслив він.

Держсекретар США також вважає, що Україна може очікувати побачити на саміті НАТО у Вільнюсі потужний пакет як політичної, так і практичної підтримки.

Він зауважив, що український народ, як і всі країни, що його підтримують, хочуть миру, але справедливого та довговічного. І коли Росія буде готова на нього піти, Україна та союзники зможуть це підтримати. Проте зараз, за словами Блінкена, Путін не готовий на це піти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ