Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Кошти від кожного придбаного квитка на "Кіборгів" підуть родинам загиблих

Стрічка "Кіборги" виходить у широкий кінопрокат 7 грудня, і з ініціативи її творців, 5 гривень з кожного придбаного глядачами квитка піде на допомогу родинам воїнів, що загинули під час боїв за Донецький аеропорт, - Укрінформ.

Про це повідомила на прес-конференції продюсер фільму Іванна Дядюра.

"Впродовж створення фільму ми спілкувалися з реальними героями, вислухали чимало історій про тих людей, які загинули в Донецькому аеропорту, і познайомилися з багатьма сім'ями. Їхній біль викликав бажання допомогти. А реально ми можемо залучити людей у кінотеатри. Ми обіцяємо, що 5 гривень з кожного квитка буде перераховано нашим партнерам - у Благодійний фонд "Повернись живим", і всі ці кошти будуть розподілені у сім'ї загиблих "кіборгів", - сказала продюсер.

Голова благодійного фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега поінформував, що наразі іде збір інформації про всіх, хто загинув у Донецькому аеропорту - у старому і новому терміналах, на вежі керування польотами і метеовежі, - упродовж 242 днів оборони.

"Протягом найближчих тижнів ми отримаємо перелік усіх загиблих, з їхніми сімейними обставинами. Після цього будемо приблизно розуміти масштаб того, що треба зробити. Фільм вийде в прокат, за час ротації фільму будуть зібрані кошти - 5 гривень з кожного квитка - на проект допомоги сім'ям загиблих в аеропорту. Останнім етапом буде збір комісії ветеранів, - я думаю, що всі або майже всі там будуть "кіборгами" Донецького аеропорту, - яка визначать, чи це отримають всі сім'ї, чи якась частина, критерії і якою саме буде ця допомога, тому що є багато різних варіантів", - сказав Дейнега.

Розповідаючи про фільм, режисер Ахтем Сеїтаблаєв зазначив, що "кіборги" брали безпосередню участь у написанні сценарію, вичитували його, щодня хтось із них був на знімальному майданчику. І це давало надзвичайну мотивацію знімальній групі, яка відчувала, що робить щось дуже потрібне.

"За жанром наш фільм - це військова драма. Там багато комп'ютерної графіки, бойових сцен. Але насамперед наш фільм - не про війну. Це фільм про мир, який народжується всередині цієї війни. І тому у нас багато напружених діалогів про те, що саме ми захищаємо, яку країну, в якій країні ми хочемо жити... Коли людина кожну хвилину, кожну мить перебуває між життям та смертю, ці питання набувають зовсім іншої емоційної якості та змісту", - підкреслив Сеїтаблаєв.

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко запевнив, що фільм чесний і не залишить байдужим нікого.

"Я дуже хвилювався, коли дивився фільм "Кіборги" буквально кілька днів тому, тому що розумію, наскільки важлива місія покладена на його творців. Я пишаюся тим, що Держкіно підтримало цей фільм. Він перевершив усі мої очікування як простого глядача. І я думаю, що він не залишить байдужою жодну людину, яка його перегляне", - сказав він.

За його словами, на сьогодні це перший такий масштабний художній фільм про війну.

"І дуже важко знімати фільм про війну, яка ще триває. Ахтему Сеїтаблаєву довелося вирішувати дуже багато не тільки творчих, а й етичних питань при створенні цього фільму. Але той месидж і ті художні образи, які створені, ідеально відповідають потребі, яка є у нашого суспільства", - підкреслив Іллєнко.

Як зазначалося, соціальний проект "Я не байдужий" для допомоги родин військових і добровольців, що загинули в обороні Донецького аеропорту, здійснюється за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ