Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кожному українцю націоналізація Привату коштує 3 тисячі, - НБУ

Від націоналізації банку-банкрута ПАТ КБ "ПриватБанк" найбільше програла держава. Адже витратить на його капіталізацію 116 мільярдів гривень за рахунок збільшення держборгу.

Про це в інтерв'ю Укрінформу і UA|TV заявив заступник глави Національного банку України Олег Чурій.

"На жаль, це було погане рішення, але краще з можливих. Держава програла. Вона витратить 116 мільярдів гривень на капіталізацію за рахунок збільшення свого держборгу", - сказав Чурій.

За його словами, підрахунки економістів показали, що сума боргу з розрахунку на кожного українця збільшилася на 3 тис. грн. "Кожному націоналізація коштує 3 тисячі", - додав заступник глави НБУ .

Як повідомлялося, 21 грудня ПриватБанк офіційно перейшов у державну власність. Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, глава Національного банку Валерія Гонтарева заявила: ПриватБанк віднесений до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку становить 116 млрд грн, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами. Цю "діру" держава планує закрити випуском облігацій держборгу. Перший транш цінних паперів на 43 мільярди гривень буде випущено до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ