Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

КПВВ "Станиця Луганська" відновило роботу

Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
1/3
Упродовж трьох останніх діб пішохідний перехід Контрольного пункту в’їзду – виїзду ʺСтаниця Луганськаʺ перетнуло понад 5100 громадян. Про це інформують 8 жовтня у прес-центрі ООС.

Через зниження рівня пожежонебезпеки у Луганській області, відповідно до рішення Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, з 9.00 години 5 жовтня КПВВ ʺСтаниця Луганськаʺ відновило пропуск громадян.

– Робота КПВВ була призупинена через пожежі. Вогонь впритул наблизився до території КПВВ близько 11.00 години першого жовтня, – розповів помічник командира Луганського прикордонного загону підполковник Неля Доценко. – Через сильне задимлення території КПВВ від пожеж, які вирували навколо, для збереження життя і здоров’я громадян Командувачем ОС було прийнято рішення про припинення пропускної операції.

Завдяки вчасному реагуванню, злагодженим діям прикордонників і вогнеборцям ДСНС вогонь вдалося приборкати ще на підступах до території КПВВ. Тож пожежа знищила лише модуль, де працювали представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.
Наразі прикордонники продовжують моніторити ситуацію навколо КПВВ щодо вчасного виявлення і локалізації пожеж, аби силами і засобами ДСНС можна було негайно припинити поширення вогню на територію КПВВ.

КПВВ ʺСтаниця Луганськаʺ функціонує з 7.00 до 18.30. Водночас, як наголосила Неля Доценко, пропускні операції на непідконтрольну Україні територію з безпекових міркувань припиняються вже о 18.00.

– Громадянам, які мають намір перетнути лінію розмежування вкотре нагадуємо, що важливо заздалегідь готувати необхідні документи, зокрема паспорт громадянина України та дозвіл фізичної особи. Крім того, громадяни повинні встановити додаток ʺДій вдомаʺ і добровільно пройти 14-денну самоізоляцію. Іноземцям для перетину лінії розмежування в обидва боки потрібно мати страховий поліс, який виданий страховою компанією на території України, покриватиме витрати на лікування від COVID і діяти впродовж усього періоду перебування на території України, – підкреслила офіцер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ