Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Країни Аравійського півострова та Китай заборонили експорт української птиці

Країни Аравійського півострова та КНР ввели тимчасову заборону на експорт м'яса птиці та продукції птахівництва з України через високопатогенний грип птиці (ВПГП). Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Доводимо до відома територіальних органів Держпродспоживслужби і експортерів птиці та продуктів птахівництва консолідовану інформацію про тимчасові обмеження на ввезення птиці та продуктів птахівництва з України на території ряду країн у зв’язку з високопатогенним грипом птиці", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Ємен, Ірак, Йорданія, Катар та Китайська Народна Республіка ввели тимчасову заборону на експорт птиці та продукції птахівництва з усієї території України. 

Королівство Саудівська Аравія (КСА) ввело тимчасову заборону на всю продукцію птахівництва (тушки, частини та субпродукти), яєчні продукти для людського споживання з областей, де реєструвались спалахи ВПГП. КСА дозволяє експорт м’яса птиці, яєць, продуктів птахівництва та похідних продуктів, що пройшли термічну обробку таким методом, який гарантує ліквідацію вірусу ВПГП. Разом з цим у сертифікаті, який видає офіційний інспектор, має зазначатись підтвердження щодо термічної обробки.

Об'єднані Арабські Емірати ввели тимчасову заборону на експорт всієї домашньої птиці, дикої птиці, декоративної птиці, курчат, інкубаційних яєць та їх субпродуктів з усієї території країни. Також введена тимчасова заборона на експорт м’яса птиці, продуктів з м’яса птиці, що не піддаються термічній обробці, яєць, з областей, де реєструвались спалахи ВПГП. Експорт можливий з територій, де не реєструвались спалахи ВПГП в радіусі мінімум 25 км.

ОАЕ дозволяє експорт з усіх регіонів України продуктів з домашньої птиці, що піддаються термічній обробці (оброблене м'ясо птиці та яйцепродукти).

Як відомо, наприкінці січня 2017 року Україна відновила експорт м'яса птиці до країн Європейського Союзу. Заборона діє лише на продукцію з областей, де зареєстрований грип птиці.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ