Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кремль заборонить продаж нафти країнам, що виступили за обмеження цін

Росія хоче заборонити продавати нафту тим країнам і компаніям, які приєдналися до механізму обмеження цін.

Як повідомляють у  Bloomberg з посиланням на власні джерела, Кремль готує президентський указ, який заборонить російським компаніям і будь-яким трейдерам, які купують національну нафту, продавати її будь-кому, хто підтримав запровадження цінового максимуму на російську нафту.

Указ РФ заборонить мати справу як з компаніями та країнами, які приєднаються до механізму обмеження цін, однак як саме буде визначено участь у такому механізмі поки невідомо. Це накладе табу на будь-яку згадку про обмеження ціни в контрактах на російську сиру нафту або продукти, а також обмежить завантаження, призначені для будь-яких країн, які введуть обмеження.

Європейський Союз наразі намагається домовитися про те, наскільки суворим має бути обмеження ціни. У п'ятницю дипломати призупинили переговори щодо обмеження ціни на рівні приблизно в 65 доларів за барель, що значно вище поточної ціни основної російської експортної нафти. Серед дипломатів досі снують суттєві розбіжності щодо рівня цін, тому переговори перенесли на понеділок. Проте варто нагадати, що Володимир Путін і кілька інших посадовців неодноразово заявляли, що РФ не постачатиме енергію тим, хто приєднається до обмеження цін. Замість цього країна-агресорка перенаправить поставки нафти на "ринково-орієнтованих партнерів" або скоротить видобуток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ