Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

КРУ виявило фінансові порушення в роботі «Львівтеплоенерго»

Упродовж 2008 року державними аудиторами Контрольно-ревізійного управління у Львівській області проведено державні фінансові аудити виконання місцевих бюджетів міста Стрия, Жовківського району, комунальних і державних підприємств та Годовицько-Басівського сільського бюджету Пустомитівського району, -- повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.
Аудитом виконання бюджету м. Стрия виявлено втрату 7,3 млн.грн. доходів та неефективне використання 1,9 млн.грн. бюджетних коштів, бюджетом Жовківського району втрачено 4,7 млн.грн. доходів.
Протягом 2008 року проведено три державні фінансові аудити суб’єктів господарювання державного та комунального сектору економіки, а саме: ВАТ „Львівський локомотиворемонтний завод, ДАП „Львівські авіалінії” та ЛМКП „Львівтеплоенерго”, під час яких виявлено втрати фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на загальну суму 17,7 млн.грн., в тому числі упущені вигоди на 10,5 млн.грн. та непродуктивні (зайві) витрати – 7,2 млн.грн.
Наприклад, державним фінансовим аудитом ДАП „Львівські авіалінії” встановлено випадки надання повітряних суден в оренду (фрахт) за ціною нижчою від собівартості. Внаслідок цього лише у 2007 році підприємство не отримало 6,1 млн.грн.
За результатами аудиту ЛМКП „Львівтеплоенерго” встановлено, що підприємством за 2007 рік не нараховано і, відповідно, не отримано 2,8 млн.грн. плати за наданий в оренду турбогенератор. Крім того, підприємством здійснено непередбачені фінансовим планом витрати на суму 0,7 млн.грн. та додатково сплачено відсотки за отримані кредити, які були отримані в установах банків у зв’язку з несвоєчасними розрахунками за надані послуги, в сумі 0,7 млн.грн.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ