Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Крим, Донбас і деокупація: Зеленський та Ердоган зробили спільну заяву

Україна і Туреччина домовилися докладати всіх зусиль для деокупації Криму та відновлення контролю України над окремими районами Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться у спільній заяві Президентів України і Туреччини Володимира Зеленського і Реджепа Таїпа Ердогана за результатами зустрічі у Стамбулі 16 жовтня, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави Української держави.

“Ми погоджуємося продовжити докладати зусилля, спрямовані на деокупацію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також відновлення контролю України над окремими районами Донецької і Луганської областей України”, - підкреслили лідери України і Туреччини.

Також Турецька Республіка вітає співробітництво у рамках Кримської платформи, ініційованої Україною, зазначається в документі.

Крім того, глави держав домовилися, що Україна і Туреччина продовжать координувати спільні зусилля для забезпечення захисту прав людини в окупованому Криму, для звільнення всіх незаконно ув’язнених громадян України, а також спільно працюватимуть задля покращення умов життя для громадян України, включаючи кримських татар, що були змушені залишити окуповану територію Криму та переїхати до материкової України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ