Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Криптовалюта та її відмінні риси від реальної готівки

Криптовалюта – гроші майбутнього. Особливості віртуальних засобів. Переваги використання криптовалюти під час здійснення фінансових операцій

Цифрова валюта у світі: переваги та ризики

Криптовалюта – віртуальна версія готівки. З її допомогою можна оплачувати рахунки, купувати речі, бронювати квитки та номери в готелях. Оскільки криптовалюта є цифровими грошима, то власник може їх відправляти рідним та знайомим у будь-яку точку світу.

Відмінні риси криптовалюти

Криптовалюта відрізняється від банківських сервісів чи PayPal. Головна різниця у тому, що традиційні платіжні канали належать організаціям. Там зберігаються гроші та користувачеві, коли той бажає їх використати, необхідно робити запит на переказ від свого імені. Криптовалюта пропонує інший підхід, що дозволяє контролювати людині кошти без посередників. За допомогою криптовалюти в рази простіше купувати або поповнювати депозити в казино. До речі, ігрові зали України останнім часом пропонують досить вигідні пропозиції користувачам, наприклад, 50 фріспінів за реєстрацію за номером телефону.

Криптовалюта не має конкретної організації, яка керувала б усіма транзакціями. Користувачі діють як автономні банки за допомогою безкоштовного програмного забезпечення. Під час фінансової операції комп'ютер користувача з'єднується з іншими комп'ютерами без посередників.Для використання криптовалюти немає потреби реєструватися на будь-яких вебсайтах, використовуючи персональні дані (електронної пошти, телефон) та пароля. Завантаживши лише одну програму на смартфон, можна почати відправляти та отримувати криптовалюту.

Переваги використання

Криптовалюта отримала назву шляхом поєднання слів "криптографія" та "валюта". Криптографія – метод, який використовує складну математику захисту засобів. Користувачеві не потрібно заглиблюватися у всі ці складні процеси. Адже за нього все роблять спеціальні додатки. Вони забезпечують:

  • Доступність: ніхто не зможе завадити власнику використовувати свої віртуальні кошти (централізовані платіжні послуги можуть заморожувати акаунти та перешкоджати транзакціям);
  • безпека: особливості структури мережі унеможливлюють злому хакерами;
  • швидкий та дешевий метод транзакцій.

Найпершою і найпопулярнішою криптовалютою виявився Біткоїн.

Хто вигадав Bitcoin

Ніхто точно не може сказати хто вигадав Bitcoin. Людство знає лише псевдонім творця віртуальних грошей – Сатосі Накомото. Однак це може бути як окрема особистість, так і група людей.

У 2008 році Сатосі випустили документ, в якому детально описувалися принципи роботи системи Bitcoin. Через кілька місяців світло побачило відповідне програмне забезпечення. Bitcoin виявився прикладом та основою для інших криптовалют. Деякі віртуальні гроші навіть ґрунтуються на тому ж програмному забезпеченні.

Кожна криптовалюта має важливі відмінності:

  1. Технологія створення та протокол.
  2. Швидкість проведення операцій.
  3. Масштабованість.Доступність широким масам.
  4. Призначення.
  5. Популярність.

Криптовалюта з кожним днем ​​стає все популярнішою завдяки своїм особливостям і перевагам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ