Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

КСУ вирішить, чи можна покарати Зеленського за похід у кав’ярню на карантині

Верховний суд вирішив, що проблему покарання президента Володимира Зеленського за похід у кав’ярню всупереч карантину має розв’язати Конституційний суд.
Фото: Офіс президента

Про це повідомляє прес-служба ВС, передає Громадське.

Суд вирішив офіційно звернутися до КС за тлумаченням першої частини статті 105 Конституції, яка каже — «президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень».

Конституційний суд має вирішити, чи розповсюджується цей імунітет на адміністративні правопорушення. ВС зазначає, що в Основному законі не конкретизовано, про яку недоторканність ідеться.

На початку червня президент опублікував фото з кав’ярні Хмельницького, на якому разом з ним можна побачити главу Офісу президента Андрія Єрмака, мера Хмельницького Олександра Симчишина, а головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко дивиться на цю компанію здалеку.

Сходили у кафе вони всупереч тодішнім карантинним заходам, за що всі чиновники заплатили штраф. Однак Зеленського суд відмовився карати, бо він має імунітет.

Суддя призупинив провадження і звернувся до Верховного суду для розтлумачення, чи можна очільника держави притягнути до адміністративної відповідальності. Тепер же справа дійшла до Конституційного суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ