Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Куба оголосила про початок військових навчань після перемоги Трампа

Уряд Куби оголосив про початок військових навчань після перемоги на виборах у США кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа. Про це йдеться в повідомленні Reuters.

"Куба в середу оголосила про загальнонаціональні військові навчання з підготовки до "ворожих дій", на наступний день після того, як Сполучені Штати обрали Дональд Трамп, який погрожував, що "розгорне недавню відлигу" у відносинах між Кубою і США", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у своїй офіційній заяві уряд Куби не зв'язав початок військових навчань з перемогою Трампа на виборах в США. Разом з тим, навчання призначені на 16-20 листопада.

"Мета полягає в тому, щоб... підняти здатність країни до оборони і підготувати людей до того, щоб протистояти різним діям супротивника", - цитує видання оголошення в газеті керуючої Комуністичної партії Куби Granma.

Як зазначається, за останні два роки, президент США Барак Обама відновив дипломатичні відносини з Кубою, були спрощені процедури регулювання торгівлі і обмеження на поїздки.

"У Гавані багато кубинців заявили, що їхні сподівання на налагодження відносин з США не виправдалися через перемогу Трампа", - йдеться в повідомленні.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ