Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кудрицький прокоментував своє звільнення з Укренерго

Володимир Кудрицький вважає своє дострокове звільнення із посади голови правління НЕК "Укренерго" не пов'язаним із питанням захищеності високовольтних підстанцій від російських атак.

Про це Кудрицький написав у Фейсбуці.

"Позачергове засідання наглядової ради ініціював я, тому що переконаний, що питання звільнення і призначення керівника «Укренерго» - повноваження виключно наглядової ради", - зауважив він.

Кудрицький наголосив, що незалежність корпоративного управління компанії та прозорі бізнес-процеси є ключовою запорукою надання західними партнерами 1,5 млрд євро фінансової підтримки на відновлення енергосистеми та її захист.

"Незважаючи на окремі повідомлення в медіа, рішення наглядової ради щодо мого звільнення не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій «Укренерго». Я представив членам Наглядової ради детальний звіт щодо кожного об’єкта. І до нього у членів наглядової ради жодних запитань не було", - повідомив Кудрицький.

За його словами, на підстанціях побудовано понад 60 антидронових укриттів - і такі інженерні споруди є лише на об'єктах Укренерго.

"На них не витрачено жодної гривні з державного бюджету, адже всі вони побудовані за кошти міжнародної підтримки. Вони врятували десятки автотрансформаторів у цьому році. Це не означає, що після прильоту декількох десятків ракет енергосистема не відчує удару. Це означає, що ми зможемо швидко, за декілька днів, відновити її роботу", - пояснив Кудрицький.

Він також заявив, що останнім часом в анонімних телеграм-каналах і деяких ЗМІ була розгорнута кампанія з дискредитації Укренерго.

Кудрицький підкреслив, що збереження у компанії професійної команди і призначення у наглядову раду всіх незалежних її членів є запорукою продовження підтримки західних партнерів, яка повністю використовується на відновлення енергосистеми. Він висловив сподівання, що Олексій Брехт завдяки своєму досвіду зможе забезпечити продовження належної підготовки енергосистеми до важкої зими.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ