Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кулеба разом з Генеральним секретарем ОБСЄ відвідають Донбас

Як повідомили у прес-службі МЗС, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів відеозустріч з Генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером перед відкриттям першого засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ під головуванням України.

Співрозмовники домовилися здійснити спільний візит на Донбас після покращення епідеміологічної ситуації.

Міністр наголосив, що російська агресія проти України та окупація Криму, що тривають, повинні залишатися у центрі порядку денного ОБСЄ, як найбільші загрози європейській безпеці.

Дмитро Кулеба надав високу оцінку діяльності Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні і запевнив у подальшій її підтримці з боку Уряду України.

Глава зовнішньополітичного відомства України і Генеральний секретар ОБСЄ обговорили проблемні аспекти діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Співрозмовники були єдині в тому, що обмеження бойовиками перетину лінії зіткнення для патрулів СММ під приводом протидії пандемії COVID-19 значно звужують моніторингові можливості місії, порушують її мандат та ставлять під загрозу особисту безпеку спостерігачів.

Дмитро Кулеба подякував за допомогу ОБСЄ у зусиллях зі звільнення незаконно утримуваних осіб на Донбасі. Міністр закликав генерального секретаря приділити особливу увагу становищу політичних в’язнів у тимчасово окупованому Криму та на території Російської Федерації та сприяти зусиллям з їхнього звільнення.

«Ми не можемо забувати про наших людей, яких незаконно тримають за ґратами в окупованому Криму і на території Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Їхні рідні та близькі розраховують на наші спільні зусилля в цій справі», - підкреслив глава МЗС.

Міністр ознайомив очільника Секретаріату ОБСЄ з пріоритетами головування України у Форумі з безпекового співробітництва та отримав запевнення, що Секретаріат надаватиме практичну підтримку їх реалізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ