Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кулеба закликав Німеччину не блокувати пришвидшений вступ України до НАТО

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав уряд Німеччини відмовитися від блокування швидкого приєднання України до НАТО.
Дмитро Кулеба (Фото: GETTY IMAGES)

Про це він сказав в інтерв'ю ARD "Tagesthemen", передає УНН

«Я закликаю уряд Німеччини не повторювати цих помилок, зроблених Меркель у 2008 році, яка чітко висловилася проти інтеграції України до НАТО. Результатом стала ще більш агресивна поведінка росії – дивіться на Грузію, ворожість щодо Заходу та нинішня агресія щодо України», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що вже є переважна більшість членів НАТО, які підтримують пришвидшений вступ України до Альянсу.

Контекст

Bild повідомив, що США вирішили відмовитися від Плану дій щодо членства в НАТО для України. Однак Німеччина не погодилася з текстом заяви про відносини України з Альянсом.

Telegraph з посиланням на своє джерело повідомляв, що Німеччина має намір наполягати на відтермінуванні вступу України до НАТО через побоювання, що цей крок може призвести Альянс до війни з росією.

Глава  МЗС Дмитро Кулеба заявив, що союзники НАТО досягли консенсусу щодо усунення Плану дій щодо членства зі шляху України до вступу в Альянс.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою перед Вільнюським самітом заявив, що консультації щодо усунення Плану дій щодо членства зі шляху України до вступу в Альянс поки тривають. Остаточне рішення лідери країн оголосять на саміті 11-12 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ