Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Курсанти Академії НГУ вивчають французьку мову

З курсантами четвертого року навчання гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України пройшло заняття із французької мови, - відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ.
Фото: НГУ

Заняття провели доценти кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Олена Пантелєєва та Яна Мокрій. Участь у ньому взяли й військові Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER).

Курсанти разом із іноземними представниками говорили про Канаду. Після знайомства з канадськими військовими, учасники обговорювали такі теми, як географічне положення країни, дізналися більше про культурні особливості Канади, а також розкрили питання стереотипів, які склалися стосовно цієї країни та її громадян, зокрема військовослужбовців.

«Під час заняття у гвардійців виникало дуже багато запитань, було помітно, що вони зацікавлені як темою, так і тим, щоб поспілкуватися із носіями мови, - зазначила Яна Мокрій. - Наочність матеріалів та невимушена атмосфера спілкування сприяли досягненню кінцевої мети нашої зустрічі – всі були вмотивовані, подолали комунікативний бар'єр та розмовляли лише французькою мовою».

Курсант Владислав Рімша вважає, що залучення канадських військових у навчальний процес позитивно впливає на позбавлення мовного бар’єру з французької мови.

«Заняття із військовослужбовцями Збройних сил Канади було емоційно насиченим. До того ж, від іноземних представників ми дізналися дуже багато про військову службу в Канаді, - запевнив Владислав Рімша. – Всі ми брали активну участь у комунікації, обговорювали відео та ставили запитання».

За словами представників операції UNIFIER, завдяки таким заняттям курсанти стають більш відкритими, впевненими в собі та підвищують мотивацію до вивчення іноземних мов.

Нагадаємо, що у вересні під час офіційної зустрічі, були домовленості з канадською стороною про залучення військових операції UNIFIER до проведення занять для курсантів Академії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ