Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Квінтет мушкетерів ЛДУФК змагатиметься на Євро-2018

Завтра, 16-го червня, стартує чемпіонат Європи 2018 року з фехтування. Континентальний форум найсильніших мушкетерів Старого Світу триватиме упродовж шести днів у сербському місті Нові Сад.

Особисті змагання проходитимуть з 16-го по 18-е червня, командні – з 19-го по 21-е червня. Змагатимуться за нагороди європейського чемпіонату й 25 українців, п’ятеро з яких представляють у національній команді Львівський державний університет фізичної культури.

На чемпіонаті Європи-2018 з фехтування у Нові Сад буде розіграно 12 комплектів нагород. Традиційно мушкетери розіграють медалі в індивідуальній та командній першостях з фехтування на шпагах, рапірах і шаблях серед чоловіків та жінок.

Українська команда буде представлена у всіх видах зброї. У турнірі рапіристів змагатимуться бронзовий медаліст чемпіонату світу-2013 і Всесвітньої Універсіади-2017, аспірант ЛДУФК Ростислав Герцик та випускник нашого вишу Клод Юнес. У цьому ж виді зброї у складі жіночої команди вийде на фехтувальну доріжку Олександра Сенюта, яка вищу освіту здобувала також у стінах нашого університету.

Ще дві представниці прекрасної статі – випускниці ЛДУФК Ксенія Пантелеєва та Анфіса Почкалова, у колекції нагород яких є чимало медалей різного ґатунку з чемпіонатів світу і Європи та Всесвітніх Універсіад, на Євро-2018 вестимуть боротьбу у турнірі з фехтування на шпагах.

Нагадаємо, що національну жіночу шпажну команду та чоловічу рапірну тренують заслужені тренери України, випускники нашого університету Андрій Орліковський та Сергій Гаравський відповідно.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ З ФЕХТУВАННЯ НА ЄВРО-2018:

• Чоловіки (рапіра): Дмитро Чучукало, Ростислав Герцик, Андрій Погребняк, Клод Юнес;

• Жінки (рапіра): Катерина Ченцова, Анастасія Московська, Олександра Сенюта, Анна Тараненко;

• Чоловіки (шабля): Дмитро Пундик, Олексій Стаценко, Юрій Цап, Андрій Ягодка;

• Жінки (шабля): Юлія Бакастова, Ольга Харлан, Аліна Комащук, Ольга Жовнір, Олена Вороніна;

• Чоловіки (шпага): Богдан Нікішин, Ігор Рейзлін, Володимир Станкевич, Роман Свичкарь;

• Жінки (шпага): Фейба Бежура, Олена Кривицька, Ксенія Пантелєєва, Анфіса Почкалова.

ЛДУФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ