Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Квіташвілі: вакцину від поліомієліту вже сьогодні почнуть розвозити по регіонах

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі заявляє, що на сьогодні проблем з вакциною від поліомієліту немає, вже сьогодні вакцину почнуть розвозити по всій країні.

«По всіх областях і районах. План дій у нас був затверджений. У нас буде планова вакцинація, як і повинно бути. Звичайно, буде вакцинація тих, які не вакцинувалися раніше, щоб попередити поширення вірусу поліомієліту. Цей план був розроблений разом з експертами Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНІСЕФ і нашими інфекціоністами», – зазначив міністр.

За його словами, сьогодні в Україну завезли 3 мільйони 700 тисяч доз вакцин.

1 вересня міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі заявив, що у Закарпатській області зафіксовано два випадки захворювання дітей на поліомієліт. Тоді ситуацію класифікували як спалах хвороби в регіоні.

Пізніше в Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що планують провести три раунди щеплень від поліомієліту в національному масштабі, починаючи із Закарпаття і прилеглих до нього областей – Львівської та Івано-Франківської. Вакцинувати планують дітей віком до шести років.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ