Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Київ домовився з УЄФА про демонтаж реклами "Газпрому"

Київська міська державна адміністрація домовилася з УЄФА про демонтаж рекламних матеріалів одного зі спонсорів фіналу Ліги чемпіонів у Києвіросійської компанії "Газпром". Про це повідомив уповноважений від Київміськадміністрації з питань підготовки до фіналу Андрій Мірошниченко в соціальній мережі Facebook у ніч на вівторок, 22 травня.

"Масові акції спротиву, акти вандалізму та графіті-шоу скасовуються. УЄФА погодився з позицією КМДА про неможливість використання логотипів "Газпрому" навіть як інформації про партнерів Ліги чемпіонів. Усе прибрано", - написав Мірошниченко. За його словами, зараз готується нове оформлення, яким замінять демонтоване.

Відповідно до договору між УЄФА й КМДА, УЄФА має право розміщувати логотипи й матеріали всіх спонсорів і партнерів. "Газпром" є титульним спонсором трьох футбольних клубів: санкт-петербурзького "Зеніту", німецького "Шальке", сербської "Црвени Звезди", офіційним глобальним енергетичним партнером англійського FC Chelsea, зазначає агентство "Українські новини".

Також російська компанія отримала статус офіційного партнера змагань, проведених під егідою FIFA, на період з 2015 по 2018 рік. "Газпром" став офіційним спонсором Ліги чемпіонів у 2012 році.

Як повідомлялося, 26 травня в Київ пройде фінал Ліги чемпіонів. У фіналі зіграють футбольні клуби "Реал Мадрид" і "Ліверпуль".

DW.COM

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ