Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київрада заборонила продаж алкоголю в МАФах

Київська міська рада ухвалила рішення про заборону продажу алкогольних напоїв у малих архітектурних форм, йдеться у повідомленні ради.

Така заборона міститься у рішенні доручити департаменту міського благоустрою до 1 травня демонтувати МАФи, з власниками яких не уклали договорів пайової участі в утриманні "об’єктів благоустрою".

"Рішення передбачає заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах. Порушення заборони загрожує розірванням договору пайової участі", - йдеться у повідомленні прес-служби.

На практиці це означає, що продаж алкоголю може стати підставою для знесення МАФу й така практика може початись з травня 2016 року.

За це рішення проголосували 88 депутатів міськради з 120.

"Радий, що депутати підтримали поправку повністю заборонити продаж алкоголю в малих архітектурних формах. Алкоголь повинні продавати лише в ресторанах та відповідних магазинах, а не в МАФах, щоб відразу розпити на лавочці”, — заявив депутат Київради Олександр Міщенко, якого цитує прес-служба.

Керівник департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook написав, що у цього рішення є юридичні недоліки, адже воно не пройшло регуляторні процедури.

"Але поки МАФи оскаржать це рішення у суді, пройде достатньо часу, щоб ухвалити досконалий проект рішення", - заявив пан Білоцерківець.

Раніше Київрада вже заборонила продаж алкоголю та слабоалкогольних напоїв на території міста у нічний час.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ