Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Китай наполягає на участі росії у переговорах

Китай підтримує зв’язок щодо проведення мирної конференції з відповідними сторонами
фото Укрінформ

Китай вітає будь-які зусилля з відновлення миру в Україні, але продовжує наполягати на запрошенні до діалогу на рівних умовах «усіх зацікавлених сторін», у тому числі й країну-агресорку Росію.

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, коментуючи Глобальний саміт миру в Швейцарії, передає Укрінформ.

«Китай вітає та підтримує всі зусилля, що сприяють досягненню миру (в Україні – ред.)», - сказав Лінь.

Він додав, що Пекін у питанні відновлення миру в Україні підтримує комунікацію з усіма сторонами та продовжує наполягати на залученні Росії до переговорів.

«Китай підтримує зв’язок щодо проведення мирної конференції з відповідними сторонами, включаючи Швейцарію та Україну, і закликає запросити всі зацікавлені сторони до участі в ній на рівних умовах та обговорити всі варіанти врегулювання», - зазначив дипломат.

Як відомо, 2 червня президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ на полях конференції «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі заявив, що Україна без позитиву сприймає той факт, що Китай не братиме участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії, а також зазначив, що Китай працює над тим, аби країни не приїжджали на цей саміт.

«Росія, на жаль, користуючись впливом Китаю на регіон, китайськими дипломатами, робить все, щоб зірвати Саміт миру. На жаль, така велика незалежна потужна країна як Китай є інструментом в руках Путіна», – сказав Зеленський представникам медіа.

У МЗС КНР відповіли, що Китай ніколи «не роздмухував і не розпалював вогонь» російсько-української війни, а також продовжує наполягати, що зусилля, спрямовані на підтримку мирних ініціатив, повинні бути визнані всіма залученими в конфлікт сторонами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ